Thursday, December 18, 2008

when oh when...?

Obgyn : Datuk Dr. As*har Abdulla*h
Location : Ampan*g Pute*ri Specialist Hospy
Date of checkup : 17th Dec 2008
Weeks of pregnancy : 41 weeks (39+ if ikut ultrasound)
Body weight : 63 kg

Firstly, I'm still very much pregnant...apparently our lil' bundle of joy is still not ready to see the world... :-)

I must thank everyone who has been calling/smsing asking about my condition...belum jadi mama officially lagi...but i am still waiting, tho not so patiently this time..

Dr said that there' a lil' bit of space lagi, apparently baby tak 100% engage. and so far, the amnio fluid is still sufficient for baby, i just have to keep a close eye on the baby's daily movement...

memula Dr nak admit i semalam, but melihatkan pada situasi, he decided monday would be the best time. so peeps, kalau sebelum monday i tak bersalin, monday morning, 22nd Dec ni, sah-sah i dah kena admit AP and most likely kena induced...

i pray the baby would lahir natural birth - induced or not. *sigh*.

whateveritis, i'm now so nervous but sometimes rasa cam numb. pelik tak? takut sampai tak berperasaan?

oh, and i lost 1kg. Dr cakap baby kecil tapi berat still cecah 3kg...hehehe...and sihat, alhamdullilah...

i've been having a slight discomfort around the tummy area, esp tgh-tgh malam these days, and sakit belakang mmg tak ingat lah...nasib baik this couple of days fitri ada to comfort me...tapi esok awal pagi balik ke mela*ka semula.. :-(

hmmm...what else? oh, Sabb minta i buat baby's wishlist and i seriously tak tau apa nak listkan...nnt if ada masa i will do it, but seriously, takde pun takpe....any ideas? wishes pun dah cukup menggembirakan we all...

6 comments:

Chon On Blog said...

Don't worry, your bundle of joy will come...

Anne, happy resting and savour the moment.

InsyaAllah, all will be fine.

tun fatimah said...

Your case nih macam simillar to my story gak. Diya pun tak mau keluar.. last2I suruh gak doktor induce coz I dah tak tahan bengkak kaki and sakit belakang.. The last few days lah yang paling berkurun nak menunggu.. anyways.. induce or not, I wish you all the best!

ps: Beranak masa christmas pun best apa.. Cuti umum!

Anonymous said...

Do not worry too much. Every thing will be just fine. Teruskan berdoa banyak-banyak dan selamat menempuh alam parenting.

- Underwood

bee said...

this is the most anticipated baby ever laaaa!! :P anyway, hang in there. that little fella will come out eventually :)

Bidadari said...

Pak Tham, thank you...feeling really restless rite now.. :-)

Tun, sakit belakang tu mmg seriously tak tahan...and yes, the last few days tu penuh dgn anticipation kan? rasa lama tapi takut, at the same time excited...

Underwood, thank you...

Bee, yes, a good story to tell the lil' one nnt bila dia dah besar sikit..hahaha...thank you!

puterikata said...

oohhh!!! akak ingat dah bersalin dah N, belum lagi ek...sabar ye..dulu akak pun induce juga, sebab dah baby angaged tp belum terbuka jalan....apa-apa pun ikut je laaa apa yg terbaik...asalkan baby selamat k....jgn lupa kabarkan kalau dah deliver nanti...