Thursday, December 11, 2008

*tick*tock*tick*tock*

Obgyn : Datuk Dr. As*har Abdulla*h
Location : Ampan*g Pute*ri Specialist Hospy
Date of checkup : 10th Dec 2008
Weeks of pregnancy : 40 weeks
Body weight : 64 kg

i gained 1.5kg in a week! *ketawa guling-guling*. oh well, i know most of the weight pun air..anyway, i couldn't help myself but chuckled when i saw the weight machine semalam...gilala..tak pernah cecah 60kg even masa zaman kegemukanku dulu...paling berat pun dalam 56-57 kg je.. :-P

anyway...my baby's weight is now 3.1 kg. beratkan? well, its an estimation je la..could be less than that. besar-besar nnt seksa nak bersalin nanti...isk isk isk..

like previous entries, no pix this time..bukan taknak amik but seriously tak nampak apa pun these days...the images on the scan blurry je memanjang...kalau nampak pun, its the bone structure like the femur and tulang belakang..

anyway, my Dr asked if i'm sure with my dates and i answered, i'm pretty sure...kalau lari pun dalam dua tiga hari jer...hearng this, Dr As*har bgtau that if by 17th (which is my next checkup day) i still haven't delivered, kena masuk hospy already...

sama ada kena induced atau tidak, bergantung pada keadaan...but he told me to sediakan my hospital stuff siap-siap...kalau ikut date, my due is the 7th and if ikut ultrascan its the 20th. plus u have the 2 weeks window thingy tu...kira i'm still ok lagi...

you see, apart from the normal pain mcam backache, perut keras sekali-sekala, my lower bump rasa cam sengugut sometimes and ngilu sikit-sikit, i still takde the big indication yg nak bersalin...mmg la bawa perut ni susah...

gosh, i feel like a penguin everytime berjalan...gila berat and besar perut ni...*sigh* but still, bearable...

setiap kali i tak selesa, or sakit sikit fitri would be asking : "Dah? Nak bersalin dah?"

i find it cute coz he's so alert and really tak sabar for the baby... :-) sikit hari je lagi....hope the baby boleh tunggu abah dia balik so that fitri sempat tengok!

since my Dr bagi mc sehari je samalam (i ingat semingu coz i did asked seminggu tapi i guess dia lupa/serabut), i akan kerja esok...hahaha...gila kan? tapi nak buat mcmana...i ni malas nak gi jumpa hari-hari and minta cuti...biarkan je la...sakit je, terus minta somebody from the office hantar ke hospy...

gosh, it could be anytime soon! seriously! so, peeps, tak lama lagi you guys are going to be uncles, aunties! :-)

doa-doa semua selamat and berjlan lancar...

5 comments:

Fadzli said...

"Dah?Nak bersalin dah?>>> cute betul..

Royalshoppingarcade said...

u don't look heavy at all!seriously..pregnant pun still look good...
hope your hubby sempat sampai semua for the delivery.
take care..

miSs inTerpReted said...

good luck anne!! hope u can experience narutal birth!! *excited*

fab said...

yes yes. sgt cute! so...64kg yah. sure baby sihat. semoga u have smooth delivery.

anyways my EDD dah berganjak lebih awal. boleh ke mcm tu?

Bidadari said...

G, husband i lebih dari cute :-D

Kak Putri, thank you for the compliment..tak nampak naik kat muka, badan sangat tapi bum and thigh area tu ahahaha..agak naiklah..:-) hope hubby sempat sampai juga..kalau tak, kena peluk gas tank tahan sakit sebagai pengganti sementara... :-P

Sabb, i pray everything would be alright...i pray that i would have the strength and keberanian to face it all...and of course, i pray that it will be a natural birth *me excited*

Fab, thank u! baby i panjang kot..asyik menendang kat uper part of the bump.. :-P EDD u awal? goodlah kan? baby agak besar ya? wish u all the best! new date bila?