Monday, August 18, 2008

oh, lala!


u could make me a happy preggie woman by just serving me pasta! hahah....seriously, just bribe me with a big fat bowl of pasta, and all masalah would vanish like thin air in sekelip mata...or at least for a while....

gosh, i love pasta since forever tapi masa mengandung ni, this is my absolute favourite! i would try and cari alasan to eat pasta whenever i can...of course i do eat other food but nothing can warm my tummy like a big dish of pasta! hhahahaha....

i'm talking about food when i'm puasa?!? penuh kesabaran ok? even tadi i pergi function pelancaran pesta makanan melaka at one of the hotels here and semua org dok sedap makan, i tahan je..*proud of myself*...kalau tak, bila lagi nak ganti kan?

berbalik pada pasta...i've been cooking pasta bila time rajin...well, actually i made pasta goreng with sun dried tomatoes je...selalunya pedas sebab terlebih letak cabai kering..hahaha...but, pedas bertemu masam is like so heavenly!

which reminds me, i selalu buat pasta goreng pedas and thanks to fitri, i've learnt that you could tone it but letakkan gula, garam or any other stuff...sorrylah semua, moi cannot cook that well...still dalam fasa belajar...hahaha...

but everytime i cook, my baby akan kick my tummy! same what Natgeo's In the wom*b cakap...! babies tend to recognise their mum's cooking since dalam rahim lagi! so better start now! :-D

oh, and i failed nak buat bolognese sauce...haritu buat ceroi might be the right word...seriously ta sedap, ok? first attempt...takpe-takpe, next time try lagi...konon berani lah nak buat from scratch, without using the sauce-from-the-bottle! hahaha....failed misreably..

oklah sebelum i terliur with my pasta dream, i better stop now and sambung buat kerja! :-D

9 comments:

M said...

Anne.. your pasta goreng tu yummy giler okay!!! Still thinking about it :D

Fadzli said...

Ish...sedap la pulak bila cakap pasal pasta...Jom la set one day makan italian food - cooked by Tank.

Bidadari said...

Murni, thank you thank you! considering berpeluh i dibuatnya aritu..you should taste it before i buat adjustments! pedas tahap dewa, ok? nasib baik fitri terrer masak, dialah ajar i betulkan balik...hehehe....kalau nak lagi, can...tapi kena buat potluck lagi lah...best sikit...:-)

Grunge, nak italian food tapi tank masak? nnt i cakap dgn dia...he's really is a good cook kan? i pun suka bila dia masak, esp when i'm sick and dead tired...he's coming back next week.. :-D

miSs inTerpReted said...

ooohhh...sedapnyer pasta..i remember the one tank made masa we had that desperate housewife marathon at ayang's. masa tu tak kenal u lagik la anne. macam kejap aje dia buat but it was delish!!!

tank...im craving for that air yg u always make if kita ada makan2 ittew...oohhh...yummmyyyy

btw, since pregnant ni, i LOVE RICE. hahahaha....semalam i was so ngade cos i wanted nasik bungkus dalam paper and not the one in styrafoam. tapi tak dapat..so shall cari today!!! yumzzz

Bidadari said...

Sabb, i pun suka the pasta tank buat..seriously sedap and cepat! he's such a sweetheart coz akan buatkan for my bekal kalau i dah lambat pergi kerja or everytime i'm sick..recently dia buatkan for my sahur since i was dead tired to make anything for myself.

the air yg dia buatkan? issit the sirap bandung yg dia campur dgn apa ntah? when we have our makan-makan, nnt i minta dia buatkan esp for you, k?

btw, sabb, tank will be home on the 27-28 aug. tho, i think dia akan balik melaka malam 28th tu...

miSs inTerpReted said...

anne: bestnyer tank buatkan sahur. pasta yang lazat plak tu.

and the air is not that sirap bandung. *wonder what the sirap bandung tastes like* its that orange and lime concoction yang ada letak telur tu. serious sedap ok. pastu he will dip rim of the glass dengan garam. *heaven*

tun fatimah said...

i know which air! the one with garam on the glass! yums2!

Bidadari said...

really? i seriously tak pernah rasa that drink...*teringin la pula*...banyaklah lagi i tau my husband's talent in the culinary sense ni lagi...

Vanilla Latte said...

boyy that pasta looks supertasty! haihh..harus mengidam pasta pulak lepas ni:D