Saturday, June 21, 2008

conversation...

Dalam satu perbualan voicechat kira-kira pukul 12.45 malam :

"waaa...nanti dah tak dapat pergi pantai...," kataku sedih kerana terfikirkan kekangan masa dan juga ruang untuk bercuti, menghilangkan kepenatan.

"Pantai Dal*am ada," dengan pantas suamiku berkata sambil ketawa tak ingat dunia....

Geram kan?? nasib baik masa tu jauh, kalau tak, mesti dah kena gigit hidung... :-D

seriously, when i think about it, bila lah agaknya nak bercuti? next month i would be (or at least apply) for a week's leave...first 3 or 4 days i would be helping for my cousin's Day*ang's wedding...the few remaining days, *sigh*, cleaning my room so that it would in a way be tidy and ready for the baby....

ok-ok i know its still awal, but then, bila lagi nak buat? i work most of the time and when i have the day off, i would be too tired for anything or i would be meeting up with friends or family...

plus, i have so much things to get rid off and donate it to PB*SM. baju yang menimbun dalam my almari, most are unused tapi disimpan sebab ingatkan nak pakai tapi sebenarnya tidak...

and i still have to sort out some of the beauty and skincare products yang pilling in the drawers...mostly unused tapi terperap je....takut ada yg dah expired je...

then, the usual vacuming, dusting and sorting my books and filing the important documents...

*sigh* thinking about it pun dah buat i penat....but have to kalau tak when la rite?

oh, my body is going to be sore after all that...*sigh*

4 comments:

tank said...

that wasnt a YM voicechat la. it was a phone call! hahah. anyway, macam la u nak buat sorang2 mengemas tu...

Chon On Blog said...

Take it easy. Memang banyak kenaq buat tetapi kesihatan diri dan kandungan lebih penting. Take care..

Bidadari said...

suamiku, i dunno sama ada you akan membantu atau tidak...tapi kalau nak minta mama, papa tolong, i would rather do it alone...kalau tak sure kecoh! lagi pening kapla i... :-D plus, i think i sorang je paham how my room works and the things yang bertaburan sana-sini....

pak tham, tulah banyak juga kena buat rupanya! *sigh* nie baru clean my room yang satu tu..belum lagi beli baby stuff and eventually, insyallah pindah rumah..*sigh* sometimes i wish i have a magic wand.. :-D

miSs inTerpReted said...

girl...u must go cuti2 tau before baby comes!! must must must. i went to penang when i was about 24 weeks. hihi