Wednesday, May 21, 2008

ini saya...


I have no idea what to write actually...was waiting for an interviewee for three hours and managed to get a 15 mins interview! penat otak menunggu jer...in fact, i managed to finish a book while waiting...a story book, in fact, a roa*ld da*hl book i bought a month ago tapi tak sempat-sempat baca until tadi....

seriously penat...i guess thats the part and parcel of being a journo la kot, huh? menunggu...balik-balik office dah tak tau nak buat apa coz otak tepu...

seriously, i've been tepu the whole day! padahal banyak je kerja nak buat...maybe sebab been going for assignments, interviews almost non-stop the last couple of weeks. tgk my notes je buat rasa nak nangis...uhuhuhu....

anyway, that picture was taken selepas pergi one of my best friend's wedding last sunday....masa ni muka ceria gila...mana taknya, the whole day hyper...Fit*ri siap cakap "you are one happy pregnant lady"...giggles here, buat lawak there and at times, skipping sikit-sikit...hahahah...

i know its due to the fact Fit*ri balik...and juga since i ate nasi minyak (yg tetiba i mengidam that day...)...hahaha...masa ni ceria lagi lah...

you guys should see my face after the second departmental store we went. you see, we were out looking for a comfy nice-looking sandal i could wear esp dkt office. pergi sini no size, pergi sana pun no size. dah pula berpuluh-puluh try tu!

so tak menghairankan mengapa i turned sour lah kan?? why lah why?

i still occasionally wear heals to work but i tell you, my kaki hurts like mad as soon as i duduk...so nowdays, i tend to buka kasut whenever i can... :-(

oh btw, ni lah rambut baru saya...i potong sebab stress di office, boleh? actually mmg dah lama nak potong esp lepas dapat tau preggie tapi tak pernah ada masa nak potong...



off days pun duduk kat rumah buat kerja until wee hours in the morning (or at time start tgh-tgh malam..), so tak dptlah nak potong rambut (or pamper myself in anything including pakai mask kat rumah these days)...mind you, rambut masa tu dah panjang sampai below tulang belikat! dah la agak lama nak simpan panjang sebab kononnya nak perm tapi since dah preggie ni, dgn selalu panasnya, decided to cut it short...

so, one day lepas assignment petang, i decided tak balik office and pergi potong rambut. determined nie! of course lah pikir since the assignment habis at 5.30 and i would be stuck in traffic for an hour, baik balik kan? so balik lah...

and pergi potong rambut, jumpa Be*e there dia tak potong tapi terjebak gak buat treatment :-D....not just potong, i actually pampered my hair, bagi treatment sekali! and i'm so happy!

akhirnya, i did something for myself for such a loooong time!

8 comments:

tun fatimah said...

i lowve your hair! very chic and bob!owh i love your kurung too!

Bidadari said...

hello Tun...thank you so much. i pun suka the hair, was supposed to buat layers je than tetiba nak buat something different...buatlah bob. n it was such a good decision sampai i was virtually hopping lepas the haircut.:-D

gambar tu menampakkan my double chin.hahaha...yes, am gaining happy weights now. takdela banyak pun...would like to think angel muka yg menampakkan the double layer..hahaha...

oh the baju is my fave baju kurung...mostly worn masa kenduri-kendara only sebab songket...and luciky, itu adalah antara baju kurung formal yang masih boleh dikancing ek? hahahaha....tummy growing pretty fast...

IdzaRis said...

tahniah..take care yeah!!

missy wanderful said...

owhhh rambut pendek nampak 10yrs younger. sbb tu i suka rambut pendek hehehehe
dan gambar reflection tu sangat menarikk...

beautifulLIFE said...

anne ku sayang...buat bob-cut mcm tu i tringat rambut u masa prim skool dulu..hehehehe..minus masa tu ada fringe..muka dah la not much difference dari kecik sampe besar (i think)..nway,its good to pampered urself..feels good kan?

:) hhhmm finally last week dpt gi massage ala2 bali..lega giler after penat2 terkumpul berbulan2!

Liyana said...

Cantik gambar reflection tu.

tank said...

u shud tell ur audience how u finally got the shoes...

vanilla latte said...

makcik,
u seriously mcm hantu boleh rasuk2 mind org okkkk. perlu sgt la i pun bertreatment bagai dat day kan. bad influence la u..huhuhuhu.

oh me too love the reflection pic. terbukti genius dgn examo la korg dua ni..hehehe :P